Honlap Szolgáltatások Energiatakarékos (passzív) ház, tervezés, kivitelezés
Energiatakarékos (passzív) ház, tervezés, kivitelezés

 

Az épületek energiafelhasználása a hosszú távú üzemeltetési költségek indokolják, hogy már a tervezés fázisában is előrelátóan gondolkodjunk. Amíg az épület csak a tervezési szakaszban létezik, számos lehetőség van a későbbi olcsó üzemeltetés elérésére. Az építkezésnél passzív és aktív eszközöket alkalmazhatunk, amely együttesen egy alacsony energiafelhasználású épületet eredményez. Az így elkészült épület értéke az alacsony üzemeltetési költségeinek révén értékesebb is. A megvalósulás helyszíne befolyásolja a lehetőségét, hogy milyen koncepcióval lehet a legnagyobb eredmény elérni. Az építész és energetikus szakemberek együttes rálátással a megrendelő szempontjait figyelembe véve dolgozzák ki azt az irányt, ami az építkezés során figyelembe kell venni. Az új építkezések esetén sokkal nagyobb rugalmassággal rendelkezhetünk, több lehetőséget kínálhatunk, mint a már elkészült épület esetén. A már felépült házak, egyéb épületek utólagos átalakítására is van mód, különböző mértékű energia-megtakarítást eredményezve, de ebben az esetben már több korláttal kell számolni.

 

Mielőtt megépítené családi házát, üzletét, üzemét, egyéb létesítményét, érdemes rászánni az időt és kikérni az energetikában jártas szakember véleményét, javaslatait. Mivel az épületek jellemzően hosszú évtizedekre készülnek, az üzemeltetés során többszörösen is megtérül az előrelátás.

 

Amennyiben építkezni kíván, gondoljon a fent leírtakra, és igénye szerint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken! Építész és energetikus szakembereink egymással együttműködően és így nagyobb rálátással tudnak segítséget, javaslatot adni.

 
Hunwind-r.hu, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting