Honlap Szolgáltatások Energia auditálás
Energia auditálás

 

 Az épületek energetikai jellemzői nagymértékben hatnak mind az épület üzemeltetőjére, mind az ország energiafelhasználásának mértékére. Amennyiben megvizsgáljuk az épületet energiafelhasználás és hatékonyság szempontjából, választ kaphatunk arra, hogyan és milyen beavatkozásokkal érhetünk el megtakarítást, mely intézkedés, milyen előnyt jelent a további használat, üzemeltetés során.

 

A felmérés során egyrészt az aktuális helyzet komplex módszerekkel történő tényfeltárása történik, majd javaslat készül arra, hogy milyen hatékony módszerrel lehet gazdaságosabb energiafelhasználást elérni.

 

Az éghajlati tényezők miatt, hazánkban az épületek energiafelhasználásának döntő hányada fűtési célú, így itt lehet elsősorban jelentős megtakarítást, eredményt elérni. Az alapos felmérés által nyilvánvalóvá válik, hol és milyen mértékben lehet beavatkozni, és milyen eredményt várhatunk a változtatásoktól.

Az épületfűtés mellett más energiafelhasználási esetekben várhatóan további megtakarítások érhetőek el.

 

A jövőben egy épület értékét jelentősen befolyásolja az annak üzemeltetéséhez szükséges energiafelhasználás, így az energetikai jellemzője, osztályba sorolása. Egy magasabb energiaosztályú épületet olcsóbb üzemeltetni, így annak értéke is magasabb. Amennyiben megvizsgáltatjuk épületünket, változtatási iránymutatást is kapunk, miként lehet kedvezőbb energetikai eredményt elérni.

 

Amikor új építkezést tervezünk, a tervezési fázisban nagyobb rugalmassággal rendelkezhetünk a későbbi energiafelhasználás befolyásolására is. Alkalmazhatunk olyan technikákat is, amelyek a kor követelményeinek jobban megfelelnek, amit kész épület esetén már nehezebben valósíthatunk meg. Így amikor még csak az elgondolás vagy tervezési fázisban vagyunk, érdemes kikérni energetikus szakember véleményét és az építkezésnél az energiaellátás szemszögéből is alaposan átgondolni a megvalósítás irányát.

 

Mivel az épületeket hosszú évtizedeken át használjuk a későbbi üzemeltetés szempontjai kiemelkedő fontosságúak.

 

A jelenlegi EU szabványoknak megfelelően az épületek betűjellel osztályozott energetikai besorolásba kerülnek. A legjobb energiahatékonyságú épület az „A” osztályba sorolt kategória. Az abc további betűivel jelölve lépcsőzetesen csökken az energetikai minőség. Az összesített energetikai jellemző értéke Ep (kWh/m2,a) mely érték alapján történik a minősítés.

 

Okleveles energia auditor szakembereink állnak az Ön rendelkezésére. További kérdéseivel, igényeivel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

 

 

 

 
Hunwind-r.hu, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting