Honlap Részletes leírások, ismertetők Biomassza kazánok
Biomassza kazánok

 

A különböző típusú biomassza alapú tüzelőanyagok számára speciális tüzelőkészülékek állnak rendelkezésre. Az egyik elterjedt megoldás a faelgázosító kazán, amely a fa tüzelőanyagot magas hatásfokkal tökéletesebb mértékben tüzeli el. A faelgázosító kazánok teljesítménye és tűztere változó méretekben készül.

 

            

 

A mezőgazdasági melléktermékek tüzeléséhez használatos a szalmabála tüzelő berendezés. Jellemzően nagy teljesítményű berendezések ezek, melyek kisebb nagyobb családi házak, kisebb intézmények és különböző ipari vagy idegenforgalmi épületek igényeit elégítik ki. A tüzelés automatizálása egy beépített melegvíztároló tartály segítségével könnyen szabályozható. A felfűtés után a melegvízben tárolt hőenergia keringetésével elegendő az időközönkénti tüzelés.

 

                                                 

 

Az erdészeti melléktermékekkel való fűtés esetén az apríték egy tároló tartályba kerül, ahonnan az adagolószerkezettel történik a tüzelőanyag szabályzás. A tárolóból való továbbítás történhet befúvatással, csigás behordószerkezettel egyszerű gravitációs módon vagy más e célra alkalmas módon.

 

 

 

 

 

 

A pellet tüzelő berendezéseknél az aprítéktüzelőkhöz hasonló módon történik a szabályozás. A tüzelőanyag tárolóját a kazánhoz és a felhasználói igényekhez igazítják.

 

 

Egyszerűbb vagy kiegészítő tüzelő berendezések a kályhák és kandallók. Ezekben szintén tüzelhetünk a fent felsorolt tüzelőanyagokkal. Gyakrabban ezek közül a brikettre esek a választás.

Egy praktikus eszköz lehet a vízteres kandalló használata biobrikett tüzelővel, ahol a víztér felfűtésével a központi fűtésre is rádolgozhat a rendszer.

 

Olajtüzelés esetén a növényolaj felhasználására alkalmas égőfejet lehet alkalmazni. A már szinte feledésbe merült olajkályhák átalakítás után alkalmasak a növényolaj eltüzelésére is.

 

                                            

 
Hunwind-r.hu, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting