Honlap Projektek Szünetmentes áramforrások
Szünetmentes áramforrások

 

Amikor az energiafelhasználás azt igényli, hogy a hálózati áramszolgáltatástól függetlenül vagy annál fokozottabb mértékű biztonsággal folyamatosan lássuk el a fogyasztókat, akkor szintén támaszkodhatunk a megújuló energiát hasznosító eszközök stabilitására. Mivel a nap mindennap süt a napelemes rendszerek egy meghatározott energiatárolás mellet szünetmentes áramforrásként is megállják helyüket. A szünetmentes ellátás igénye jelentkezhet a biztonságtechnikai felhasználás esetén, őrzési funkciók betöltésekor, vagy a bármely egyéb folyamatos igényű szolgáltatás ellátásakor.

A napelemes vagy szélgenerátoros rendszer a meglévő vezetékes hálózat mellett is biztosíthat szünetmentes ellátást. Egy kisebb autonóm eszközrendszer a beépített átkapcsoló állomás segítségével egy áramszünet esetén a másodperc tőrt része alatt szünetmentes áramellátásként látja el a fogyasztókat, míg a vezetékes szolgáltatás újra visszakapcsol. Nagyobb energiaigény esetén a tárolt kapacitás növelhető vagy automatikus indítású generátorokat is vezérelhet a rendszer.

Ilyen szünetmentes rendszereknél az akkumulátoros egység élettartama rendkívül hosszú lehet, mert várhatóan kevés ciklusszámmal számolhatunk. A fogyasztási szokásokhoz és a berendezések teljesítményéhez igazodóan kell a rendszert megtervezni és kivitelezni. 

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

 
Hunwind-r.hu, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting