Honlap Projektek
Projektek
Építsd magad rendszerek

 

Sok esetben fordul elő, hogy a felhasználó úgy érzi, van olyan műszaki érzéke, miáltal saját maga is telepítheti az energetikai rendszerét. Ilyenkor, ha a kivitelezést vagy annak egy részét a megrendelő át tudja vállalni, mi szívesen megadjuk ehhez a segítséget. A kiépítés egyes fázisai saját erőből is megvalósíthatóak, legfeljebb némi irányadó tanács szükséges, amit a tapasztalt rendszertelepítők meg tudnak adni. Az energetikai rendszer megtervezése és az összetevők kiválasztása viszont olyan gyakorlatot feltételez, amely már hosszú évek tapasztalatát igényli és ezt nem könnyű gyorsan elsajátítani. A gyakorlatban kipróbált és bevált eszközök és gyártmányok kiválasztása mellett arra is törekedni kell, hogy a rendszer egyensúlya a megtervezett eszközösszetétel által fennálljon és kielégítő szolgáltatást nyújtson minden lehetséges esetre.

Ez a fajta tervezői szemlélet, mint hozzáadott érték meghatározza azt, hogy hosszú távon elégedettek leszünk vagy csalódunk a megújuló energiás rendszerekkel. Mivel a napelemes és szélgenerátoros rendszerek tervezői és kivitelezői a speciális szakterület ismerői, így ez több annál, mint egyszerű kereskedői feladat. Időt és fáradságot kímélhetünk meg magunknak, ha egy elvben és gyakorlatban is megfelelően tervezett rendszer kivitelezünk, amely kiépítésének fázisa természetesen a végső része a folyamatnak.

 

Amennyiben a fent leírtakkal kapcsolatban további információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Energetikailag megtervezett komplett rendszerek: kattintson ide »»

 

 

Utoljára frissítve 2010 november 27., szombat 03:49
 
Egyéb alkalmazási lehetőségek

 

Térvilágítás

A világítási rendszerek, különösen az üzemi méretek nagyságrendjében a napelemmel és hálózati visszatáplálással való ellátás révén jó megközelítéssel kiegyensúlyozott termelést és felhasználás tesznek lehetővé. Mivel a napközben megtermelt villamos energia a hálózatra dolgozik és termel energiát az éjszakai órákban felhasználandó áram szintén a hálózatból vételezhető vissza. Éves átlagban egy kiegyensúlyozott energiatermelés és felhasználás alakulhat ki a napelem és a világítás ilyen rendszerként való alkalmazásával.

 

 
Szünetmentes áramforrások

 

Amikor az energiafelhasználás azt igényli, hogy a hálózati áramszolgáltatástól függetlenül vagy annál fokozottabb mértékű biztonsággal folyamatosan lássuk el a fogyasztókat, akkor szintén támaszkodhatunk a megújuló energiát hasznosító eszközök stabilitására. Mivel a nap mindennap süt a napelemes rendszerek egy meghatározott energiatárolás mellet szünetmentes áramforrásként is megállják helyüket. A szünetmentes ellátás igénye jelentkezhet a biztonságtechnikai felhasználás esetén, őrzési funkciók betöltésekor, vagy a bármely egyéb folyamatos igényű szolgáltatás ellátásakor.

A napelemes vagy szélgenerátoros rendszer a meglévő vezetékes hálózat mellett is biztosíthat szünetmentes ellátást. Egy kisebb autonóm eszközrendszer a beépített átkapcsoló állomás segítségével egy áramszünet esetén a másodperc tőrt része alatt szünetmentes áramellátásként látja el a fogyasztókat, míg a vezetékes szolgáltatás újra visszakapcsol. Nagyobb energiaigény esetén a tárolt kapacitás növelhető vagy automatikus indítású generátorokat is vezérelhet a rendszer.

Ilyen szünetmentes rendszereknél az akkumulátoros egység élettartama rendkívül hosszú lehet, mert várhatóan kevés ciklusszámmal számolhatunk. A fogyasztási szokásokhoz és a berendezések teljesítményéhez igazodóan kell a rendszert megtervezni és kivitelezni. 

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

 
Mobilház, rönkház

 

Európában is egyre inkább ismert és használatos megoldás az ideiglenes vagy szezonálisan telepített mobilház, mely könnyen telepíthető és funkció betöltés után továbbszállítható. A mobilház alján lévő tengely és futómű által az ideiglenes felépítmény, igény szerint könnyedén áttelepíthető, vontatmányként egy következő felhasználási helyszínre. Kielégítő komfortot nyújt egy nyaralás vagy építkezés során az ott tartózkodóknak, de alacsony ára miatt, a hosszú távú ott tartózkodás célját is szolgálhatja.

Építési engedélyt nem kérnek a telepítéséhez, mivel nem számít építménynek, nem is tartozik az ingatlan fogalomkörébe. Kivitele és funkciói szerint viszont biztosítja mindazt, amit egy kisebb épülettől elvárhatunk, de annál összehasonlíthatatlanabbul alacsonyabb áron.

 

Az ideiglenes vagy állandó használati célra épített mobil vagy rönk házak teljes energiaellátását célszerű a megújuló energiák felhasználásával megoldani. Mobilházak esetén, az áttelepíthetőséget, olyan energetikai rendszert alkalmazásával lehet fokozni, amely a házzal együtt áthelyezhető a következő telepítési helyszínre. Napelemekkel történő ellátás esetén a tetőn hagyható az áramellátó eszköz, de az újbóli telepítéskor figyelni kell az épület tájolásának, napelemek miatti optimalizálására. Amennyiben az előtetőre szereljük a napelemet, úgy ez tartószerkezetként is funkcionálhat. Szélgenerátoros áramellátás esetén a mobil állványzat hasznos, mert szintén könnyen lebontható és áttelepíthető. Amennyiben a helyszín vezetékes áramellátással rendelkezik, hálózatra tápláló invertert is használhatunk, amely gazdaságosabb megoldást nyújt hosszabb távon. Más ellátatlan helyszínen akkumulátoros tárolást kell alkalmaznunk.

 

A rönkházak a végleges lakóhely igényét teljes mértékben kielégítő masszív épületek, amelyek kedvezően idomulnak a természetes környezetbe. Lényegesen olcsóbban felépíthetőek a hagyományos technikával kivitelezett házaknál. Egyes energetikai jellemzőjük kedvezőbb is, a kőházakénál. Amennyiben ilyen épületet használunk az már egy környezettudatos szemléletet is feltételez, amely a megújuló energiák használatával tovább fokozható. Ilyen épületet olyan esetben is választhatunk, ha azt környezet indokolja vagy az előírások nem engedik más hagyományos épület alkalmazását. Egyes szezonális turisztikai igények funkcióját is betöltheti egy-egy ilyen tetszetős kivitelű rönkház. A gyártás során az egyedi igényeknek megfelelő tervek alapján a gondosan kiválasztott, jó minőségű alapanyagokból előre legyártják és összeállítják a rönkházat. Ezek után újból szétszedik, majd a helyszínre szállítás után összeszerelik, végleges változatban. Egy-egy rönkház a megrendeléstől számított néhány hónapon belül elkészül és kőházhoz hasonlóan, hosszú évtizedeken át, használható.

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége, keressen minket elérhetőségeinken! 

Utoljára frissítve 2008 június 02., hétfő 05:47
 
Biztonságtechnika

 

A megújuló energiás eszközök kiválóan használhatóak biztonságtechnikai célokra is. Más áramellátás hiányában energiát szolgáltathatunk a riasztó, jelzőrendszerek ellátásához. Az előnyös tulajdonság ott is érvényesül, hogy a napenergia, szélenergia vagy hibrid rendszer alkalmazásával folyamatos áramellátást nyújt a rendszer a szünetmentes igényeknek megfelelően. A riasztás jelét ezek után egyéb rádiós eszközökkel továbbíthatjuk a megfelelő helyre. Ilyen módon értékeinket ott is biztonságban tudhatjuk, ahol nincs bevezetve az áramszolgáltatás.

 

Állattartási célra már sokan használnak napelemes rendszereket. A napelem vagy szélkerék által töltött akkumulátorral tárolt energia nagyfeszültségű átalakítás után alkalmas a villanypásztor üzemeltetésére. Nagyobb területeken is megoldható az állatok őrzése, mert a nagy feszültség alacsony áramértékek mellett nem igényel nagy fogyasztást.

 

A biztonságtechnikai eszközök energiaigénye szintén jellemzően alacsony. Összetettebb riasztórendszerek esetén az eszközök paramétereinek felmérésével bővített rendszer valósítható meg. Beléptetéséhez sorompó vagy elektromos kapu, ajtó és kamera egység esetén központi helyről, távolról is üzemeltethető megoldást kapunk.

 

Amennyiben további információra van szüksége, keressen minket elérhetőségeinken!

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Hunwind-r.hu, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting